Friday, 31 October 2008

Atlama (Çeçen Mantısı) Tarifi

Yarım kilo un
2 soğan
5-6 patates
2 yumurta
2 kaşık salça
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 miktar tuz

1- Una yumurta, tuz ve ılık su ilave edip iyice yoğurulur. 2 eşit parçaya bölünür. Mantı hamuru gibi açılır.
2- Hamur 5'e 5 santim büyüklüğünde karelere bölünür. Hazırlanan patatesli iç, karelere yerleştirilir.
3- Kareler kapatılıp, kaynamakta olan tuzlu suya atılır. Pişince kevgirle servis tabağına çıkarılır.
4- Hazırlanan sos üzerine dökülüp servis yapılır. Not: Arzu edilirse üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
İçin Hazırlanması: Patatesler haşlanır soyulup rendelenir. Rendelenmiş soğan, biraz yağ ilavesiyle, bir tavada kavurulur. Rendelenmiş patates, tuz, karabiber de konularak, biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alınır.

0 comments: