MALZEMELER
HAMUR MALZEMESİ
Temel tarifteki malzemelerle ve uygulama şekline göre
hazırlayın.
KIYMALI MALZEME
1 Patlıcan
1 Kırmızı Dolmalık Biber
3 Diş Sarmısak
1 Arpacık Soğan
250 gr Kıyma
Tuz, Karabiber, Kırmızı Toz Biber
6 Kahve Fincanı Kaşar Peyniri Rendesi
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
HAWAİ USULU
1/2 Ananas
3 Kereviz
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Tuz, Karabiber
150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
7 Kahve Fincanı Kaşar Peyniri Rendesi
400 gr Küp Doğranmış Domates
HAZIRLANIŞI
Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin.
Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup kıyın. Arpacık soğanını halkalar halinde doğrayın.
Patlıcanın suyunu süzün. 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı kavurun. Kıymayı ekleyip iyice kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın. Kalan yağı kızdırıp patlacanı kızartın.
Hawai usulü malzeme için ananası soyup ikiye bölün. Ananası sekize bölün. Kerevizi dilimleyin. Yağı kızdırıp kerevizi kavurun. Haşlanmış tavuk göğsünü ikiye bölün.
Küp doğranmış domatesi hamurun üzerine yayın. Kıymalı karışımı hamurun yarısına yayın. Patlıcan ve biberi ekleyip rendelenmiş peyniri serpin. Hamurun ikinci yarısına kaşar peynirinin yarısını serpip tavuk göğsü, kereviz ve ananası yerleştirin. Kalan kaşar peynirini üzerine serpin.
Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtın. Pizzayı fırının alt bölmesinde 25 dakika pişirin.
Wednesday, 29 October 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment