1 yumurta
20 gr yaş hamur mayası
Aldığı kadar un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
2 adet domates bir parça sucuk 100 gr peynir kırığı Tuz
1- Bir su bardağı ılık su, tuz, şeker ve hamur mayası bir kapta kanştınlır. Yağ ve yumurta akı katılıp, çırpılır.
2- Aldığı kadar un ilave edilip, yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilip, mayalandırmaya bırakılır.
3- Hamur mayalanınca tepsi yağlanır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elle çay tabağından biraz büyükçe yuvarlaklar yapılıp, tepsiye dizilir.
4- Sucuk ufak ufak doğranır. Domates de minik minik doğranır. Doğranmış sucuk, domates ve peynir kanştınlır (Arzu edilirse sivri-biber de doğranır).
5- Hazırlanan bu iç pizzacıklarm ortalarına bölüştürülür. Pizzaların kenarlarına yumurta sarısı sürülür. 15 dakika bekletilip kızgın fırına verilir.
Friday, 31 October 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment