Wednesday, 29 October 2008

Sebzeli Poğaça

MALZEMELER
3 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
1 çorbakaşığı kıyılmış naydanoz
6 adet milföy hamuru
2 çaykaçığı hardal
90 gr krem peynir
200 gr patates
1 adet pırasa
1 adet soğan
2 adet havuç
tuz ve karabiber

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Soğanı doğrayın, yağla berabere bir kaba koyup 5 dakika kadar çevirin. Doğranmış pırasa, patates ve havucu da ilave edip on dakika pişirin. Hardal, maydanoz, tuz ve karabiberi de kattıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Altını kapatıp, soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarının içine sebzefi karışımdan koyun üzerlerine peyniri ilave edin, kapatın.
Hamurların üzerine çırpılmış yumurta sürüp 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin, servis yapın.

0 comments: