MALZEMELER
5-6 Adet Sivri Biber
5 Adet Hazır Yufka
1 Adet Orta Boy Domates
4-5 Adet Taze Soğan
5 Çorba Kaşığı Çökelek veye Ezilmiş Beyaz Peynir
1 Demet Maydanoz
5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz , Kırmızı Biber
Tereyağı veya Margarin
HAZIRLANIŞI
Sivri biberlerin çekirdeklerini yataklarından çıkartalım.Sivri biberleri ve taze soğanları incecik doğrayalım.Tavaya sıvı yağı alıp biberleri ve ince ince doğranmış taze soğanları ilave ederek yumuşayıncaya kadar 3-4 dk kavuralım.Biberler ve soğanlar yumuşadığında,tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri de tencereye ilave edelim.3 dk daha kavurduktan sonra ateşten alalım.
İçine çökeleği,ince kıyılmış maydanozu,tuzu ve kırmızı biberi ilave ederek harmanlayalım.Yufkaların ortasına sebzeli harçtan eşit miktarlarda yayalım.Her yufkanın karşılıklı 4 kenarını bohça kapatır gibi kapatalım.
Teflon tavayı hafifçe yağlayalım.Gözlemeleri arkalı önlü pişirelim.Tavadan aldığımız gözlemelerin üzerine arzu edersek tereyağı ile yağlayalım.Dörde keserek veya bütün halinde servis yapalım.
Wednesday, 29 October 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment