1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı süt veya yoğurt
1 paket instant maya
1/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
ÜST HARCI
1/2 kg çökelek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 adet domates
Kekik
Susam
Tuz
HAZIRLANIŞI
1. Süt, sıvıyağ, su, şeker, tuz ve mayayı yoğurma kabına alıyoruz.
2. Aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
3. Hamurumuzu ılık bir yerde hacminin iki katı olana kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
4. Diğer tarafta çökeleğimizin içine bir soğanı ince ince doğruyoruz.
5. Biber salçasını kekiği, ince doğranmış domatesi, susamı,tuzu, zeytinyağını ilave ederek karıştırıyoruz.
6. Mayalanan hamurumuzu yağlanmış tepsiye elimizle seriyoruz.
7. Üzerine çökelekli karışımımızı yayıyoruz.
8. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kenarları ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
Friday, 31 October 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment