Friday, 31 October 2008

Osmanlı Çöreği Tarifi

İçi için:
• 250 gr kıyma
• Yarım demet maydanoz
• 2 soğan
• Tuz ve karabiber
J\l{aL
2.ZHIS.LE.1
• Yarım kilo has baklavalık un
• 1 çaybardağtsüt
• 1 çay bardağı şeker
• 10 adet bisküvi veya bayat ekmek
• 5-6 elma
• 2 yumurta
• 1 çay bardağı tereyağı
• 100 gr dövülmüş ceviz
• Tarçın, karanfil

1- Süt, yumurta, yağ karıştırılır. Un ilave edilip iyice yoğrulur. Hamur ikiye bölünür. Oklava ile açılır.
2- Temiz bir bezin üzerine, hamur yayılır. Erimiş tereyağı ile yağlanır. Elle çeke çeke büyütülür. Büyüyen hamur ortadan ikiye ayrılır.
3- Kesilen yan yufkaya içi yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır. İki tane uzun rulo hamurunuz olacaktır. 10-15 santimlik parçalara bölünüp yağlanmış tepsiye dizilir.
4- Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir. Kızgın fırına verilir.
5- Fırından çıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir.
içinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir. Ceviz dövülerek elmaya karıştırılır. Bisküvi veya bayat ek-


mek ufalanıp elmaya karıştırılır. Tarçın, karanfil katılıp karıştırılır.

0 comments: