Wednesday 29 October 2008

ELBASAN TAVA



1 kg. et
1 havuç
1 soğan
1 patates
1 domates
2 diş sarımsak
sosu için:
2 yumurta
1,5 su b. yoğurt
1,5 su b. un
1 tatlı k. kabartma tozu
tuz,karabiber


HAZIRLANIŞI:
Tavaya sıvıyağ alın.Üzerine yemeklik kesilmiş
moydonuzu alıp kavurun.Üzerine patatesi rendeleyin.
1 kg.kuzu etini önceden haşlayın.Tencerye kuzu etini
ekleyin.Üzerine domatesi ekleyin.
Sosu için 2 adet yumurtayı kırın.
Üzerine 1.5 su bardağı un ve yoğurdu ekleyin.
Sosa haşlanmış olan etin suyundan ekleyin.Sosu ayran
kıvamına getirin.
Eti bir fırın kabına lın.Üzerine sosu dökün.
Önceden ısıtılımış 180 dercelik fırında pişirin.

0 comments: