Wednesday 29 October 2008

EV USULÜ HAMBURGER





hamburger ekmeği için:

5 su b.un
1 p.yaşmaya
2 çorba k.toz şeker
1 tatlı k.tuz
1 çay b.süt
yarım çay b.sıvıyağ
ılık su
köftesi için:
400 gr.kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber
garnitürü için:
5 patates
domates
kıvırcık
mayonoz
ketçap
HAZIRLANIŞI:
Hamburger ekmeği için; karıştırma kabına 5 su b.
unu alın.üzerine maya tozşeker, tuz, süt, sıvıyağ
ekleyin ve alabildiği kadar ılık su ile hamuru
yoğurun. hazırlanan hamuru 7 bezeye bölün
ve 30 dk. kadar tepsi mayası gelinceye kadar
dinlendirin.daha sonra üzerine yumurta sarısı
ve susam serperek pişirin.diğer taraftan köftesi
için; kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtanın akını,
maydanoz, tuz ve baharatı bir kaba alıp yoğurun.
köfteler hazır olunca yağda kızartın.bu arada orta boy
patatesleri güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını
soymadan yuvarlak dilimleyerek önce buharda yarı
kıvamda pişirin. daha sonra da yağda kızartın.
hamburger ekmeği, köfte ve patetesler hazırlanınca
ekmekleri ikiye ayırın, içine köfte kıvırcık,domtes koyun
üzerine ketçap ve mayonez sıkarak ekmeğin diğer
yarısını üzerine kapatın. yanında önce haşlanmış
sonra kızartılmış patateslerle servis yapın.


0 comments: