Wednesday 29 October 2008

KIYMALI AGZI ACIK



KIYMALI AĞZI AÇIK:

350 gr kıyma
1 soğan
1 tatlı k. salça
kırmızı biber,karabiber
1 fiske tarçın
su, tuz
Hamuru icin:
yarım kg. un
1yumurta
1 çay k. tuz
1 çay b. sıvıyağ
su
HAZIRLANIŞI:
Hamur için unun ortasına yumurtayı kıralım. Tuz ve sıvıyağı
da ekleyip.Su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur
hazırlayalım. Hamuru dinlendirirken içini hazırlayalım.
Kıymanın içine doğranmış soğanları,salçayı,biber,tuz ve tarçını
ekleyelim. Su ilave ederek yumuşak bir kıvama getirelim.
Hamurdan bezeler koparıp tatlı tabağı kadar açıp içi paylaştıralım
Elimizi suya batırarak içi yayalım. Kenardan bir parmak boşluk bırakalım
Bu boşlukları üzerine kıvıralım. Hazırlanan hamurların kıymalı alta gelecek
şekilde kızgın yağda kızartalım. Daha sonra çevirerek iki yüzünü de nar gibi
kızarlalım.Sıcak sıcak servis yapalım.

0 comments: