2 yufka
1 kase haşlanmış nohut
100 gr kavrulmuş kıyma
1 tutam maydanoz
3 sap yeşil soğan
1 yumurta
kimyon
tuz
karabiber
Garnitürü için:
domates
yeşillik
Kızartmak için:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 1 kase haşlanmış nohudu
kavrulmuş kıymayı,1 tutam maydonoz,3 sap ince kesilmiş
taze soğanı ve 1 adet yumurtayı kırıp hepsini karıştırın.
Tezgaha 2 adet yufkayı serin.Ortadan 2'ye kesin.
Üst üste getirin ve 4 parmak genişliğinde yufkaları kesin.
Yufkaların üzerine nohutlu kıymalı harçtan paylaştırın.
Yufkaları muska şeklinde katlayın.
Muska şeklinde olan börekleri sıvıyağda kızartın.
Servis tabağına yeşillikleri yerleştirin.Üzerine kızartılmış
börekleri ilave ederek servis edin
0 comments:
Post a Comment