Wednesday 29 October 2008

PIRASA BOREGI

PIRASA BÖREĞİ

MALZEMELER:
1 kg.pırasa
2 çorba k.salça
100 gr.tulum peyniri
zeytinyağı
tuz,karabiber
hamuru için:
500 gr.un
su
sıvıyağ
tuz
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına un, maya ve tuz alınır.tuzu ilave edilerek alabildiği kadar ılık su
ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.diğer taraftan pırasalar önce
ortadan kesilip daha sonra küçük küçük doğranır.yağda sotelenmeye alınır.
Üzerine salça, tuz ve karabiber eklenir. Hamur tepsiden taşacak büyüklükte
açılır ve tepsiden kenarları taşacak şekilde konur.sotelenen pırasalar hamurun
üzerine yayılır. tulum peyniri de rendelerek serpildikten sonra hamurun kenarları
kıvrılarak yağlanır. 180 derecelik fırında pişirilir.

0 comments: