Wednesday 29 October 2008

VANILYALI UCGENLER




VANİLYALI ÜÇGENLER

3 su b. un
5 çorba k. tozşeker
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
200 gr margarin
2 yumurta sarısı
soğuk su
iç harcı için:
1 yumurta beyazı
1 p. vanilya
1 çay b. kuru üzüm
1 su b. toz fındık
1 limon kabuğu rendesi
2 çorba k. marmelat
2 çorba k. toz şeker

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabının içine yumuşatılmış margarini
alın.Üzerine unu,yumurta sarılarını,tozşekeri,vanilyayı
un ve kabartma tozunu ekleyin. Soğuk su ilave ederek
hamuru hazırlayın. Bu arada içi için tüm malzemeleri
karıştırarak hazırlayın. Hamuru merdane yardımı ile
kurabiye hamuru gibi açın. Kareler kesin. İçine hazırladığınız
içten koyarak üçgen şeklinde kapatın. Kenardan çıkan hamurları
tekrar tekrar toplayarak açabilirsiniz.Daha sonra 180 derecede

0 comments: