Wednesday 29 October 2008

HASHASLI COREK



ELİF KORKMAZELİN ÖZEL HAŞHAŞLI ÇÖREĞİ

Hamuru için:
3 su b. un
15 gr yaş maya
1 su b. ılık süt,
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba k. toz şeker
1 tatlı k. tuz

İçi için :
100 gr ezilmiş haşhaş
4 çorba k.zeytinyağı
1 çay b.ceviz içi
1 yumurta

HAZIRLANIŞI:
Hamuru için sütün içine mayayı,sıvıyağı,yumurta
tozşeker ve tuzu alın. üzerine unu ekleyerek
yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.hamuru
mayalanmaya bırakın. bu arada haşhaşın içine zeytinyağı
ve bir yumurtanın akını ilave edin. sarısını üzerine sürebilirsiniz.
hamur mayalandıktan sonra açabildiğiniz kadar ince açın. üzerine
haşhaşlı karışımı sürün. ceviz parçalarını serpin. uzun bir rulo yapın.
daha sonra ruloyu dikine ortadan ikiye kesin. böylece haşhaşlar
ortaya çıkacak. elde ettiğimiz iki hamuru haşhaşlar üste
gelecek şekildi saç örgüsü şeklinde sarın. daha sonra
tepsiye dolayın. 180 derecelik fırında pişirin.görüntüsü de tadı
da nefis...

0 comments: