Wednesday 29 October 2008

Mayalı Poğaça

MALZEMELER
2 Su Bardağı Un
250 gr Margarin
1 ½ çay Kaşığı Kabartma Tozu veya Maya
1/3 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Şeker

HAZIRLANIŞI
Hamur için unu eleyerek ortasını havuz gibi açarak su ve maya ile ön hamur tutun.Mayaya gelmesi için 15 dk bekletip,diğer malzemeleri de ilave ederek hamuru yoğurun ve tekrar 15 dk bekletin.
Arzu ettiğiniz boyutlarda keserek çok az un serpilmiş tezgah üzerine aralıklı olarak yuvarlayarak biraz dinlendirin. Elinizle ortasını yassıltarak peynir veya kıyma koyarak istediğiniz çeşidi yapın.
Tavaya uygun olarak dizin ve iyice mayaya gelmesi için bir süre daha bekletin.Üzerlerine yumurta sürerek 200-220 derecelik fırında pişirin.

0 comments: