MALZEMELER
750 gr Un
1 Adet Yumurta
2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Bira Mayası
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1/2 Su Bardağı Ilık Su
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Çörekotu,Tuz
İçi İçin:
1 Demet Maydanoz
1/2 kg Beyaz Peynir
HAZIRLANIŞI
Öncelikle küçük bir kapta 1 tatlı kaşığı mayayı,1 çay kaşığı toz şekeri ve yarım su bardağı ılık suyu karıştırın.Maya kabarana dek bekleyin.Unu,1 çay bardağı sıvı yağı,1 su bardağı ılık sütü ve yeterince tuzu ilave edin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.Hamuru tekrar kabarması için bir süre daha bekletin.
Bu arada iç malzemesi için,ince kıyılmış maydanoz ve ufalanmış beyaz peyniri karıştırın.Hamuru 4 eşit parçaya bölün.Her bezeyi hazır yufka büyüklüğünde açın.İlk yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.İlk önce kenarlarını karşılıklı gelecek şekilde kapatın.Sonra diğer kenarlarını üst üste getirin.Diğer yufkaları da bu şekilde katlayın.
Katladığınız ilk yufkayı tepsiye alın.Üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.Maydanozlu peynir serpin.Diğer yufkaları da aralarına sıvı yağ sürüp,peynir serperek,üst üste dizin.Sonra elinizle bastırarak,yufkaları büyütün.Üzerine yumurtanın sarısını sürün.Yufkaları,baklava dilimi şeklinde kesip,üzerine çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yaklaşık 1 saat pişirip,servis yapın.
Wednesday, 29 October 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment