Saturday, 1 November 2008

Balık Sütlü Tarifi

Malzemeler

500 Gram beyaz etli balik (levrek, dil, çipura)
2 kaşık krema
2 Diş sarmısak
1 limonun suyu
1 Çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı süt

Beşamel Sosu İçin

1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
4 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı rende kaşar peyniri

Hazırlanışı

Satın alırken balıkçıya hazırlatacağınız balık filetolarını ince şeritler halinde kesin, fırına girecek bir tepsi veya yayvan cam kaba yanyana dizin. Sarmısağı ayıklayın, 1 çay kaşığı tuz ile havanda dövün. Havana krema ve limon suyunu ekleyin, iyice karıştırın, balıkların üzerine dökün, önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip, çıkartın. Bir tencereye sıvı yağı koyun, ısınınca unu ekleyin, rengi dönene kadar yakmadan kavurun, yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin, topaksız sulu bir bulamaç kıvamına gelince fırın tepsisindeki balıkların üzerine dökün. Rende kaşarı ekip tekrar fırına sokun, üstü kızarınca çıkartıp sıcak olarak sofraya getirin. Arzu ederseniz balık filetolarının arasına karides ve mantar da koyabilirsiniz.Afiyet Olsun..

0 comments: