Saturday, 8 November 2008

Palamut Pilaki Tarifi 2

Malzemeler.
PALAMUT PİLAKİ(4 kişilik)

* 1 iri palamut
* 2 adet orta boy patates
* 2 adet havuç
* 2 adet iri soğan
* 2 adet iri domates, limon
* 4-5 diş sarmısak
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Defne yaprağı,maydanoz
Yapılışı:
PALAMUT PİLAKİ


PALAMUT PİLAKİ

1 - Palamut temizlenir,yıkanır,halka halka doğranarak tuzlanır ve tencereye dizilir.Yarım halka seklinde doğranmış soğan,ince kesilmiş havuç,kıyılmış sarmısak ve maydanoz ile karıştırılır.
2 - Balıkların üzerine yerleştirilir.Bunların üzerine de halka halka kesilmiş limon ve domatesler dizilir.Tuz ve zeytinyağ ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak harlı alev üzerine yerleştirilir.Alev ayarı yapıldıktan 40 dakika sonra tencere ateşten indirilir.

0 comments: