Gerekli Malzemeler:
1 adet domates
1 adet biber,
1 çay kaşığı tuz
1 adet limon
500 gram dil balığı
7-8 adet defne yaprağı
Sosu için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞ BİÇİMİ :
Balığın pullarını bıçakla temizleyin. Önce balıktan fileto çıkarmak için balığı karın kısmından boyuna kesin.
Sonra sırtından kestiğiniz balığın etini parçalamadan kemiklerinden ayırın.
Şişe önce defne yaprağı, 1 dilim limon, 1 dilim domates ve 1 dilim biber yerleştirin. Rulo şeklinde sardığınız filetoyu da biberin yanına şişe takın. Dil şişi ızgarada 15 dakika pişirin.
Sos için zeytinyağı, limon suyunu ve tuzu karıştırın. Servis tabağına aldığınız şişin üzerine hazırladığınız bu sosu döktükten sonra servis yapabilirsiniz.
Saturday, 1 November 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment