Malzemeler.
KEFAL KIZARTMA(4 kişilik)
*1 adet iri kefal
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 çay bardağı limon suyu
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı hardal tozu
Yapılışı:
KEFAL KIZARTMA
KEFAL KIZARTMA
1 - Kızdırılmış tavanın tabanı zeytinyağı ile hafifçe yağlanır.Temizlenip tuzlanmış kefal başı ve kuyruğu kesilerek unlanır,bütün olarak tavanın içine yerleştirilir ve üzerinden bastırılır. 2-3 dakika harlı alev üzerinde kızartıldıktan sonra diğer yüzü çevrilir.1-3 dakika da bu yüzü kızartılır ve tavanın kapağı kapatılır.Alev ayarı yapılır.
2 - 10 dakika sonra ocak söndürülür. Zeytinyağı,limon ile birlikte çarpılır,içine hardal tozu ilave edilerek hazırlanan sos balık üzerine dökülerek servis yapılır.
Saturday, 8 November 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment