Malzemeler.
PALAMUT PİLAKİ(4 kişilik)
* 1 iri palamut balığı
* 2 orta boy soğan
* 2 orta boy havuç
* 2 iri domates
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 demet maydanoz
Yapılışı:
PALAMUT PİLAKİ
1 - Palamutu temizleyin.Kılçık kemiği arasındaki kahverengi kısımları bıçak ucuyla kazıyın.Bol suyla yıkayın,dilimleyin.Çelik tencereye dizin. 2 - Kabukları soyulmuş limonu,soğanı ve domatesi halka halka kesin.Bunları balıkların üzerine yerleştirin.Tuzunu ve zeytinyağını ilave edin. Kapağı kapatın,en kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan almadan 5-10 dakika dinlendirin
Saturday, 8 November 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment