Saturday, 8 November 2008

Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası Tarifi

Malzemeler.
GEREKLİ MALZEMELER (8 Kişilik)
• 2 litre balık suyu
• 1 su bardağı soya sosu
• 100 gram kalamar
• 100 gram ahtapot
• 100 gram karides
• 100 gram iç midye
• 1 adet kırmızıbiber
• 1 adet sivribiber
• 1 adet soğan
• 1 adet krep
• 1 tatlı kaşığı nişasta
• Tuz, karabiber
• Üzerine:
• Dereotu veya rezene yaprağı
Yapılışı:

• Balık suyunu geniş bir tencereye aktarın. Kaynama sırasında oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. Kaynadıktan sonra soya sosunu ilave edin.
• Önceden yarı yarıya haşladığınız ahtapotu ve kalamarı şerit halinde kesin. Sonra tencereye aktarın. 15 dakika sonra midye ve karidesleri ilave edin. 4 dakika daha pişirin. İnce uzun şeritler halinde kestiğiniz biberleri, soğanı ve küçük parçalar halinde kestiğiniz krepi ekleyin.
• 3 dakika sonra çok az su ile ezdiğiniz nişastayı ilave edin. Son olarak tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı kaselere doldurduktan sonra ince kıyılmış dereotu veya rezene yaprağı ile süsleyin.
• Not :
Balık suyu, beyaz etli bir balığın kereviz, havuç, patates gibi sebzelerle ve çeşitli baharatlarla
kaynatılmasından elde edilir

0 comments: