Malzemeler :
1/2 kg.karides
2 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı beyaz şarap
1 yumurta (akı ayrılmış )
1 bardak su
1 çimdik tuz
Yağ
Hazırlanışı :
Karidesleri sırt kısımlarından ikiye kesin, ama ayırmayın. Sırt damarını çıkarın. Kelebek gibi açarak bastırarak yassılaştırın. Üzerine beyaz şarap serpiştirin.
Unu tuzla birlikte bir kaba koyun. Yumurta sarısını ekleyin. Suyun yarısını katarak bir bulamaç yapın. Geri kalan suyu da katın. Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın ve kullanmadan önce bulamaca karıştırın.
Derince bir kaba yağ koyup kızdırın. Karidesleri bulamaca batırıp nar gibi kızartın. Kızarttıktan sonra peçete kağıdı ile yağını süzün.
Saturday, 1 November 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment