Malzemeler:
2 su bardağı pilavlik bulgur, 300 gr ayıklanmış karides, 5-6 adet yeşil taze soğan, 2 orta boy sert domates, 2 orta boy salatalık , 2-3 sivri biber, 2 limon, 3 diş sarmısak, yarım demet maydanoz, tuz, pul biber, 5 kaşık zeytinyağı (Arzu edilirse renk vermek için yarım kaşık biber salçası).
Yapılışı;
Karidesleri 2 dakika kadar sirkeli, tuzlu suda haşlayın. 2 kaşık kızgın yağda 2-3 dakika kızartın. Bulguru ayıklayın ve derin bir tencereye koyun. İçine imce doğranmış sarmısakları katın ve üzerine 2 - 2,5 bardak sıcak su ekleyip kapağını kapatın. Bulgur yumuşayıp şişene kadar bekleyin. Soğanları, biberi, kabukları soyulmuş domatesleri ve salatalıkları ince ince doğrayın. Bulguru geniş bir tepsiye alın. Yağ,tuz, biber ve salça ile birlikte yoğurun. Limon suyunu ekleyin. Doradığınız tüm sebzeleri ve karidesleri ekleyip, iyice harmanlayın. Servis tabağına alın, maydanozla süsleyin.
Afiyet Olsun:)
Saturday, 1 November 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment