Malzemeler.
MALZEMELER :
* 1 kg Levrek(Kefal,palamut,yayın)
* 1 Soğan
* 2-3 Defne yaprağı
* 1 Çay kaşığı tane karabiber
* Tuz
RUS SALATASI İÇİN :
* 2 yumurta sarısı
* 1,5 su bardağı zeytinyağ
* 1-2 Limon
* 1 Çay kaşığı toz hardal
* 2 patates (Haşlanmış)
* 1 Havuç (Haşlanmış)
* 1/2 su bardağı iç bezelye(Konserve)
* 10-12 küçük salatalık turşusu(kornişon)
Yapılışı:
MAYONEZLİ BALIK:
YAPILIŞI :
1— Balık temizlenip üç parçaya ayrılıp,yıkanır. Kaynar suya konur.Dörde bölünmüş soğan,defne yaprağı,tuz,tane Karabiber ilâve edilip haşlanır. Suyunda soğutulur.
2— Balık küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır tuz ve karabiber serpilir.
3— RUS salatası hazırlanır.(4-5 kaşsk mayonez üzerini süslemek için ayrılır.)
4— Balık eti,rus salatası ile karıştırılır.Üzeri ayrılan mayonez ve turşu ile süslenir.
NOT :
Balığın haşlama suyunu «balık çorbası» yapınız.
Saturday, 8 November 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment