Saturday, 8 November 2008

Fener Balığı Buğulama Tarifi

Malzemeler.
GEREKLİ MALZEMELER (6 Kişilik)
• 1 kg. fener balığı (fileto çıkarılmış)
• 2 adet orta boy domates
• 3-4 adet sivri biber
• 1 limonun suyu
• 2 adet orta boy soğan
• 1/2 demet maydanoz
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 dişsarmısak
• Tuz,Karabiber
• 3-4 adet defne yaprağı
Yapılışı:

• Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin. Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın. Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin.
• ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirin.Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün.
• Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.Orta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın.
• Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

0 comments: