Malzemeler.
GEREKLİ MALZEMELER (8 Kişilik) Süre: 40 dak. 1 Porsiyon: 250 Kalori
• 500 gr Füme Somon Balığı
• 2 Salatalık
• 1/2 Demet Dereotu
• 2 Kırmızı Soğan
• 500 gr Süzme Yoğurt
• 6 Yaprak Jelatin
• Tuz, Karabiber
Yapılışı:
• Yuvarlak bir kek kalıbını yağayıp içine şeffaf folyo serin.
• Füme somonu küçük küpler halinde doğrayın. 1 salatalığı soyup küp küp doğrayın.
• Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Soğanları soyup minik küpler halinde doğrayın. Somon küplerinin yarısını şeffaf folyonun üzerine yayın. Bir kapta kalan somonu, salatalık, dereotu, soğan ve süzme yoğurtla karıştırın.
• Jelatini bir miktar suda yumuşatıp süzün. Benmari usulü eritip yoğurtlu karışıma ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı kalıbın içine yerleştirin ve üzerini bir bıçakla düzeltin.
• Bir gece bekletin. Ertesi gün kalıbı düz bir servis tabağının üzerinde ters çevirip çıkarın. Kalan salatalığı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın. Yoğurtlu musu salatalık ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
• Benmari usulü nedir?
Tariflerde sıkça sözü edilen benmari, bir pişirme usulüdür.
içinde su bulunan büyük bir kabın veya tencerenin içerisine daha küçük bir kabı yerleştirin. Büyük kabı ocağın üzerine alıp küçük kapta tarifte sözü edilen malzemeyi pişirin veya eritin. Benmani daha çok tatlı tarifleninde örneğin çikolata eritmek için uygulanır.
Saturday, 8 November 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment